TÉMÁK, Kategóriák

Gyógyszermentes védekezés nátha ellen

614
HOZZÁSZÓLÁS:

A náthát, több mint 200 fajta vírus okozhatja. A betegség tüsszentéssel vagy köhögéssel terjed tovább azáltal, hogy a náthás beteg, torok- és orrváladéka, tele van vírusokkal. A köhögés, tüsszentés után, a kórokozók bekerülnek a levegőbe, illetve a lakásban a tárgyakra, ahol még órákon keresztül életben maradnak, ezáltal fertőzőképesek.megfazas-natha-influenza-orrfujas-02

A kimerült szervezet, a stressz és a depresszió gyakori okozói, vagy elmélyítői is lehetnek a betegségnek. A valamilyen oknál fogva lehűlt szervezetben, a náthát okozó vírusok felerősödnek, így a betegség kiújulhat.

Évtizedeken keresztül, Angliában folytatott kísérletek eredménye szerint, a cink a nátha lefolyását csökkentheti. A mai nátha elleni készítmények tartalmazzák a cinket, de természetes úton, sok máj, tojás, osztriga és vörös húsok fogyasztásával is pótolhatjuk a mennyiséget.

Vannak eredmények arra vonatkozólag is, hogy a stressz és depresszió is, felerősítheti a nátha iránti hajlamot.

Védekezés nátha ellen

A megfelelő táplálkozás, mely vitaminokban és nyomelemekben gazdag, a legjobb védekezés a náthával szemben. A hagyma az orrdugulást csökkenti, míg a fokhagyma antibakteriális hatást fejt ki, így a nátha időszakában, a legyengült szervezetet, megvédi a bakteriális támadásokkal szemben. Az erős immunrendszer meggátolhatja a betegség kialakulását.

Még a 1970-es években, Linus Pauling Nobel-díjas biokémikus, írt egy nagy hatású könyvet, melyben a nátha és a C-vitamin összefüggéseit bizonyítja. A műben megállapítja, hogy a nátha tünetei, 1-2 héten át adagolt 2-3 grammos C-vitaminnal, enyhíthetők. Pauling megállapításait klinikai bizonyítékok, azóta sem támasztották alá, mégis télen a náthás időszakban, mindenki C-vitamint szed.

Csalán

Egy régebben Portlandben elvégzett kutatás szerint, a szárított csalán 300 milligrammos kapszulákban alkalmazva jól megfigyelhető gyógyhatást mutatott a szénanáthával szemben.

Csipkebogyó

A C-vitamin nélkülözhetetlen a szervezetet érő káros támadásokkal szemben. Megfázásos időszakban használhatjuk a húsát 8-10 órára beáztatva. A csipkebogyóban lévő gyógyító anyagok, a meleg hatására elpárolognak. Hörghurutra, lázra, vese és húgyúti betegségeknél antibiotikumként, gyulladásgátlóként vethető be.

Fehér mályva

Patakok és csatornák mentén, árterekben, nyirkos réteken előforduló gyógynövény. A fehér mályvának, inkább a levele tartalmazza a gyógyító anyagot. A légcsőhurutos megbetegedésére, náthára, szénanáthára a megszárított levelekből 5-6 csipetnyit főzhetünk fel 1 liter vízben, majd napi 4-5 alkalommal igyunk 1,5-1,5 dl-jével. A főzet gargarizálásra is használható. A fehér mályva hatóanyagai: nyálka és illóolaj.

Nátha nem ajánlott a túlzott megerőltetett mozgás, valamint a hidegben tartózkodás sem!

614
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]